![]() | #25 | ||
Рег-ция: 27.07.2004 Сообщения: 1,632 Благодарности: 4 Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях | ![]() Микола Руденко *** Вже сонце піднялось. ********** (Уже солнце поднялось) Обчовгана льодина ********** (Ледник) Синіє серед гір. ********** (Синеет среди гор) На ній іскриться сніг... ********** (На нем искрится снег…) Я поміж скель стою – ********** (Я между скал стою – ) Я, снігова людина. ********** (Я, снежный человек) Покірні небеса ********** (Покорные небеса ) Мені лягли до ніг. ********** (Мне легли к ногам ) Я в пам’яті зберіг ********** (Я в памяти сберег) Вівтар з гірських молілень, ********** (Алтарь из горных молелен) Димок пахучих смол, ********** (Дымок пахучих смол) Численних Будд лице. ********** (Множества Будд лицо) Колись я був монах. ********** (Когда-то я был монах) Шляхами перевтілень ********** (Дорогами перевоплощений) Душа моя пройшла – ********** (Душа моя прошла–) Замкнулося кільце. ********** (Замкнулось кольцо. ) Ви чуєте мене, ********** (Вы слышите меня,) Оті державні homo, ********** (Эти государственные homo) Що вже забули як ********** (Которые забыли как) Свобода вигляда? ********** (Выглядит свобода?) Розніжені, гливкі... ********** (Разнеженные, мягкие…) Чи вам таки відомо, ********** (Известно ли вам,) Куди історії ********** (Куда истории) Спрямована хода? ********** (Направлен ход?) То я вам підкажу: ********** (Так я вам подскажу: ) Ви прийдете до мене. ********** (Вы придете ко мне) Ростимуть будяки ********** (Вырастет чортополох) На вулицях столиць. ********** (На уличах столиц.) Помруть вогні реклам. ********** (Умрут огни реклам) Ви схилите рамена, ********** (Вы подогнете колени) Щоб біля ніг моїх ********** (Чтобы около моих ног) Упасти долілиць. ********** (Распростершись, упасть) Тому що ви – раби: ********** (Потому что вы – рабы.) Дітей навчає мати ********** (Детей учит мать) Боятися ********** (Бояться) Вказівного перста. ********** (Указующего перста) Ні, ви не вмієте ********** (Нет, вы не умеете) Свободу шанувати –********** (Чтить свободу–) А тільки з неї щось ********** (А только из нее что-то) Путяще вироста. ********** (Стоящее вырастает.) Ви чуєте мене? ********** (Вы слышите меня?) Остання б’є година. ********** ( Последний бьет час.) Вже дихає вулкан, ********** (Уже дышит вулкан,) Який давно погас. ********** (Который давно погас.) Я поміж скель стою – ********** (Я между скал стою –) Я, снігова людина, – ********** (Я, снежный человек) І зважую, що буде після вас. ********** (И взвешиваю, что будет после вас.) Мыкола Руденко | ||
![]() |
|