Рег-ция: 27.07.2004 Сообщения: 1,632 Благодарности: 4 Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях | Про некоторые особенности украинского империализма. Специально на украинском языке, чтобы раньше времени не просачивалась оперативная информация  . Цитата: *** Який закон? Феміда перекліпає Центуріон кентаврові рідня. Коли із Риму відїздив Калі гула – Він замість себе залишив коня. Стояв той огир в перах і попоні, Стрункі раби відмахували мух. Сенатори, запрагнувши супоні Поштиво нашорошували слух. Кінь бив копитом в Римському сенаті У чорних шорах ніздрями дрижав. І в тиші, от захоплень шелеснатій Усі ставали, коли кінь іржав. І що цікаво: не вели до стайні, Ішли в той бруд, мов бджоли в лободу. Вони були на диво одностайні – Вони любили віжки і вузду. Коли ж тиран не втримався на троні І в повен ріст простягся у труні, Вони кричали: „Коні – незаконні! А де той кінь? Вся справа у коні!” А хвора правда так і не оклигала, Стратенці йшли небриті, мов стерня. Він був розумний вбивця, той Калігула, Він знав КОМУ поставити коня. Ліна Костенко. Руанський вогонь. Жанну д’Арк було спалено в Руані. Останні її слова: „Шкода тебе, Руан!”. А світ горить, а світ уже не білий, А ти така – мов прикладай до ран. Голубко Жанно, дух неозлобілий Руан, Руан! Шкода тебе, Руан. Руан, Руан – така висока вежа, Красиве місто, що і говорить. Руан, Руан, на площі ж не пожежа – Людину палять – бачиш, як горить? Ти бачиш, ти, ти ніздрі роздуваєш, Ти товпишся, ти в захваті закляк. Як мучиться! І корчиться! Буває ж... І стогне, стогне – а ти думав як? Це боляче, це тяжко, це смертельно, Для цеї муки тіло заслабе. Ну кат то кат – розклав вогонь ретельно: А хто, Руане, хто примушував тебе? А втім – чого ж, все так на кожнім кроці: Останнє в світі враження Христа Як той жовнір макнув ту губку в оцті І ткнув її розп’ятому в вуста. Вітаю вас! Оплакую вас, люди, Горю вогнем у вашу темноту, Спасибі вам за наклепи й огуди, За галас ваш і вашу німоту. Не вирвуся: прикручена, прикута Обвуглююсь у пекло вогняне. Та все ж таки, горять зі мною й пута Що до стовпа прикручують мене. Прощайте, люди! Кланяйтесь горилам. Помру, відмучусь та воскресну я. Та тільки буде пахнути горілим Руан, Руан, твоє, Руан, їм’я. Ліна Костенко | |